Biologisch snoepen!

Bestaat er ook zoiets als biologisch snoepen? O jawel! In vele soorten. Maar ook verantwoorde snoep dat je even lekker uit een zakje kunt eten tijdens het autorijden of tv-kijken? Ja, er bestaat snoep dat geen verkeerde kleur- en smaakstoffen bevat en minder suiker. O ja en ook nog eens volledig glutenvrij

Snoepen is voor bijna iedereen lekker. En vaak onweerstaanbaar voor kinderen en ‘grote mensen’ met een matige wilskracht. Maar het is absoluut niet het meest gezond. Zeker niet voor mensen met suikerziekte of een glutenallergie als coeliakie.

De grootste oorzaak is echter suiker. Van veel suiker eten wordt je dik, het is slecht voor je tanden, je spijsvertering raakt ontwricht en het werkt verslavend. Dat weet iedereen eigenlijk. Indien met mate is er natuurlijk niks mis met een beetje suiker. Sterker nog: dat heeft je lichaam ook nodig. Maar… wat nu toch wel zijn opmars maakt is snoepgoed gemaakt van natuurlijke ingredienten, heel weinig suiker en zonder gluten.

 

Gluten?

Gluten vind je van nature in bovengenoemde graansoorten en in producten waarin deze granen zijn verwerkt. Denk aan brood, pasta, crackers, pizza en koekjes. Omdat gluten een ‘bindende’ eigenschap heeft, wordt het ook als bindmiddel gebruikt in bijvoorbeeld soepen en sauzen. Je vindt het zelfs in producten als bier en ijs.“Help, ik kan niet tegen gluten! Wat heb ik?”Hoogstwaarschijnlijk: coeliakie.

Wat is coeliakie?

Coeliakie is een chronische darmziekte waarbij je dunne darm overgevoelig is voor het eiwit gluten, dat zit in de graansoorten tarwe, rogge, haver, spelt, kamut en gerst. Overgevoeligheid voor een voedingsproduct noemen we voedingsintolerantie. De opname van gluten, zelfs in de kleinste hoeveelheden, leidt bij mensen met een dergelijke genetische aanleg tot een chronische ontsteking en verschrompeling van de dunne darmvlokken. Symptomen zijn: diarree of juist verstopping, buikpijn, overgeven en gewichtsverlies. Als de diagnose coeliakie is gesteld, zul je dit voor de rest van je leven hebben, al kan een volledig glutenvrij eetpatroon ervoor zorgen dat de symptomen afnemen.

Zonder suiker

Dus ‘verantwoord snoep’ is vooral snoep met minder suiker. Meestal is dat suiker vervangen door een andere zoetstof: vaak aspartaam, maar bijvoorbeeld xylitol komt ook veel voor. Vervangers van suiker hebben vaak slechte bijwerkingen. Xylitol kan bijvoorbeeld laxerend werken bij overmatige inname. Wie echt snoep wil waar bijvoorbeeld ook geen aspartaam in zit, moet er even naar zoeken. Als je echter goed genoeg zoekt, kom je als snel op geweldige alternatieven voor reguliere snoepgoed, namelijk biologische snoep, wat ook nog eens glutenvrij is! We leggen het even uit:

Biologisch snoepgoed

Doorgaans is biologisch snoepgoed minder zoet en bevatten gegarandeerd geen stoffen die afkomstig zijn van genetisch gemanipuleerde teelten of fokkerijen. Bio snoep bevat wel kleur- en smaakstoffen, maar dat zijn alleen natuurlijke. Tevens bevatten ze géén dubieuze e-nummers, die voor bijvoorbeeld staan voor synthetische kleurstoffen.

GewoonSnoepgoed wil graag goede eerlijke producten aanbieden als tegenhanger van al dat verkeerde voedsel.

Geen categorie

Vaderdag cadeau

9,95

Suikervrij Snoepgoed

Moederdag cadeau

From: 9,95
Uitverkocht
8,45

Geen categorie

I love milk

3,99

Suikervrij Snoepgoed

Valentijnsdag cadeau

From: 9,95

Suikervrij Snoepgoed

Vegan lollies

0,30

Suikervrij Snoepgoed

Suikervrije lolly

0,99
Aanbieding!

De oprichter van GewoonSnoepgoed over het ontstaan:

“Mijn naam is Melvin Nieuweboer en ik heb een snoepwinkel/webshop genaamd Gewoon snoepgoed waar ik verantwoord snoepgoed verkoop.(Haarlem). Ons snoepgoed is net even anders dan de reguliere die er al zijn. Onze snoepjes worden bijvoorbeeld alleen maar gekleurd met uitsluitend natuurlijke ingrediënten zoals kurkuma, paprika, wortel, pompoen en spinazie. De suikers worden gehaald uit groenten en fruit. Dat noemen ze polyolen.

Wat zijn polyolen?

Polyolen zijn suikers die ze uit de koolhydraten en zetmeel van groenten en fruit halen. Ook wel glucose genoemd. Glucose is net als met normaal snoepgoed niet schadelijk zolang je jezelf er maar niet mee volpropt, verantwoord snoepen dus. De gelatines van sommige snoepjes komen voor 99,9% uit planten en sommige fruitsoorten. dus zijn ze ook nog eens veganistisch want er zitten in veel van de snoepjes  ook geen andere dierlijke producten zoals ei, honing, of zuivel. Dus kort samengevat, veganistisch, glutenvrij, en suikervrij.”

Gewoon Snoepgoed maakt het voor ons in Nederland mogelijk om ook jouw kinderen te laten genieten van verantwoord snoep. Dus kijk gerust eens op de website of er iets lekkers voor je tussen staat.

Tot slot; Duurzaamheid

Kan snoep ook nog ‘duurzaam’ zijn? Ja, een beetje wel. Chocola bijvoorbeeld kan afkomstig zijn van handel waar geen ‘slavenarbeid’ wordt gebruikt, terwijl ook al vrij vaak de teelt minder milieubelastend is. Strenge vegetariërs willen geen drop of ander snoep waar gelatine in zit, omdat dit is gemaakt van dierenbotten, -pezen of -huiden. Het meest toegepaste alternatief is agar agar, gemaakt uit zeewier. Ook hier geldt: zoek eens in je eigen omgeving in supermarkten, op markten of in speciaalzaken.

Laat ons in een reactie weten wat jouw ervaringen zijn met biologisch snoep! ? Groetjes Michelle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

🍬Boven de €40,- GRATIS verzending🍬
close