Verantwoord snoepgoed in kapsalon

Wie kent niet het verhaal van Jip en Janneke die na een bezoek aan de tandarts als beloning voor goed gedrag een snoepje van de tandarts krijgen. Dat waren de jaren vijftig toen snoepen nog een lekkernij en traktatie was. Sinds kort heeft Haarlem een winkel in de Zijlstraat waar biologisch verantwoorde snoepjes in alle geuren en kleuren worden verkocht. Aan de voorzijde van Salon Mah’s, de bekende kapsalon, verkoopt Melvin Nieuweboer heerlijke snoepjes. Snoepgoed heet zijn winkel, een naam die letterlijk en figuurlijk uitstraalt wat Melvin met zijn winkel wil bereiken: verantwoord snoepen is lekker snoepen.
De geboren Amsterdammer Melvin Nieuweboer is in Haarlem zeker geen onbekende. Hij was ruim vijftien jaar eigenaar van Café Gewoon, voorheen Het Groene Woud. Maar Melvin wilde wat anders. “In de horeca is het luisteren en geven. Mensen willen hun verhaal kwijt. Ik heb een prachtige tijd gehad, maar ik wilde iets nieuws starten. Het idee voor de snoepwinkel kwam toen ik met mijn vrouw Mahsa, de eigenaresse van deze salon, in Amsterdam lunchte. We hadden nog trek in iets zoetigs en kwamen bij een winkeltje terecht waar ze verantwoord snoepgoed verkochten. We besloten daarop een soortgelijke zaak in Haarlem te starten. Dat kon dan weer mooi aan de voorzijde van de kapsalon van mijn vrouw. Haar zaak was daar immers groot genoeg voor. Ik verkoop nu ruim veertig soorten snoep. De keuze is groot, zeker als het gaat om suiker-, gluten-, zuivel- en gelatinevrij snoepgoed.”

Melvin Nieuweboer is een ondernemer die verder kijkt dan zijn neus lang is. Hij wil samenwerken met andere ondernemers in dit deel van de Zijlstraat. “Ons deel moet uitnodigender worden. Er is hier in verhouding vooral veel rijdend en maar betrekkelijk weinig wandelend publiek. Het begint al met de gevaarlijke oversteek van het eerste naar het tweede deel van de Zijlstraat. Vervolgens zijn er de overvolle fietsenrekken. Het moet echt beter en mooier kunnen. Ik hoop dat de gemeente wil meedenken. Zo kunnen volgens mij de fietsenrekken best op andere plekken gezet worden. Dit deel van de Zijlstraat heeft veel te bieden met bijvoorbeeld zijn biologische winkels, de leuke restaurantjes en de andere zaken. Ik hoop dat ondernemers bereid zijn samen te werken om het met elkaar nog mooier en uitnodigender te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

🍬Boven de €40,- GRATIS verzending🍬
close