Drop is een snoepgoed dat wordt gemaakt van het wortelsap van de zoethoutplant Glycyrrhiza glabra (vlinderbloemfamilie). De zuivere vorm heet blokdrop. De blokdrop wordt dan gebruikt als ingrediënt voor de snoepjes. Voor de zoetheid wordt suiker (in percentages variërend tussen 30 en 60%) of een andere zoetstof toegevoegd. Vroeger bond men de drop met Arabische gom, tegenwoordig doet men dit meestal met zetmeel of gelatine. Toch wordt Arabische gom soms nog steeds gebruikt. Andere bestanddelen zijn salmiak (ammoniumchloride), soms zout, evenals geur- en smaakstoffen, al dan niet synthetisch (eucalyptus, honing, anijs, melasse). Van nature bruinige en ietwat doorzichtige dropsoorten worden met koolstof of karamel donkerder gekleurd. Vooral in Nederland is drop populair, maar daarnaast ook in de Scandinavische landen en Noord-Duitsland.

De industriële verwerking van de zoethoutwortel tot drop werd mogelijk toen de Italiaan Giorgio Amarelli er in 1731 in slaagde om het sap uit de zoethoutwortel (Glycyrrhiza glabra), tot drop te verwerken. Dus kom een keer naar de winkel en proef ons suikervrij, glutenvrij en veganistisch snoep.

One thought on “Drop wistje datje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *